Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Robotgräsklippare

Published on May 15, 2012, by in Robotgräsklippare.

Robotgräsklippare

Ett av sommarens “måsten” är att klippa gräset. Värmen, solen och en del regn gör så att gräset växer som ogräs och vill du inte ha en djungel på tomten så behöver gräsmattan trimmas med jämna mellanrum.

Ett enkelt och smidigt alternativ när gräsmattan behöver få sitt är att installera en robotgräsklippare. En automower klarar bäst av plana gräsmattor men det finns flera exemplar på marknaden som kan klippa gräsmattor med en lutning på upp till 35 %.

När du har bestämt dig för att investera i en smart robotgräsklippare så behöver du installera och programmera den. Det gör du genom att följa de manualer som du får med dig från tillverkaren. Tomten behöver även avgränsas med en lågspänningslina för att hålla gräsklipparen på rätt ställe. Om du har en damm i trädgården eller fina planteringar som gräsklipparen ska undvika kan du gränsa av dom områdena med ytterliggare en lågspänningslina.

Ytterliggare en fördel med robotgräsklippare är att om den välter eller om någon lyfter upp den så stannar knivarna automatiskt för att minimera risken för olyckor. När din automower behöver laddas så åker den automatiskt tillbaka till sin laddningsstation och laddar upp sig innan den fortsätter arbetet med att trimma din gräsmatta.

Comments Off.
Home Robotgräsklippare Robotgräsklippare